De Gong wint zelfuitgeroepen hockeytoernooi


Dispuut de Gong kan wederom een mooie prijs bijzetten in het toch al uitpuilende prijzenkastje (dat zich om diezelfde reden op een geheime locatie bevindt), haar leden sleepten de hoofdprijs binnen op een hockeytoernooi dat door hen was afgekondigd. Niet geheel toevallig op dezelfde dag en locatie als het fameuze Tempeliers Hockeytoernooi. Dit roept vanzelfsprekend enkele vragen op, dat snap ik.

Het zit zo, na van een heerlijke lunch te hebben genoten op het Melkhuis, vertrokken de representatieve Gongers samen met het bestuur van Amnesty Nijmegen naar hockeyclub QZ om hun sportieve plicht te vervullen op de Coupe de Tempeliers 2014. Het waren niet alleen de bubbels bij de lunch die voor een opgewekte stemming zorgden, maar ook het feit dat we een heuse ijshockeyprof (tevens excuusduitser) in onze gelederen hadden stemden tot tevredenheid.

Het viel menigeen dan ook rauw op het dak toen bleek dat er van hockey weinig terecht zou komen. Het lag allemaal aan het kabeltje. Het kabeltje voor de microfoon om de wedstrijden om te roepen, die was ook nodig om de muziek aan te sluiten en daarom werden alle wedstrijden afgelast; je kon ze immers niet meer omroepen. Door het doortastende optreden van mijnheer de Praeses kon er toch gehockeyd worden tegen de kwaliteitsprela’s van Mariken. Ook mooi. Ergo: het Gong hockeytoernooi.

Hoogtepunten van de dag:
– onze homo heeft twee keer gescoord;
– het chagrijn dat zichtbaar van het gezicht van Abdul afspatte;
– de aanwezigheid van hoogedelachtbaar avuncul meester David Ale Bernard Klein Lenderink;
– het optreden van Mr. Polska (we weten alleen nog steeds niet wie het is).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *