Gong hekelt vrouwen van middelbare leeftijd


Het hoge woord is eruit. Achterin de kerk roept iemand dat hij de kogel gevonden heeft. De club met een statistisch leeftijdsgemiddelde van 20,7 jaar (SD: 1,927 en met een uitschieter van 31), heeft vrouwen van middelbare leeftijd voor eens en altijd in de ban gedaan.

Waar vroeger nog wel eens met een dergelijk exemplaar werd geconverseerd op een verwarde woensdagavond (café de Bijstand), heeft De Gong nu de volgende stap gezet naar een volwassen en onderscheidende identiteit. Dispuutspreses (waarvoor duizendmaal barreux) Gijsbertrobvanneck is blij met het verloop van de eerste editie van het literair festival Boek op de Bank, waarbij de Melkhuiskelder fungeerde als één van de negen locaties voor het literair intellectuele discours: “dit is tenminste niet zo’n obscure boekenavond met vrouwen van middelbare leeftijd. (Van Neck, 2014).

Referenties:
Neck, G.R. van,. (2014). ‘Turners zijn dus echt geen mietjes’, en andere gender-grensgevallen. Journal for gender-confused literary excellence, 24 (2), 19-27.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *