Teleurstelling en verdriet in Usquert


De kerk van Usquert
De kerk van Usquert

Bij het meest recente debat van Corpsdispuut ter Sociëteit De Gong heeft de Gereformeerde Gemeente Usquert voor het eerst in mensenheugenis geen punten gekregen. Het abactiaat trok daarop naar het hoge noorden om onderzoek te doen naar deze schokkende gebeurtenis.
“Ik heb geen flauw idee waarom we geen punten hebben gekregen, vorig jaar stonden we met één punt nog stevig op een gedeelde elfde plaats” zo verklaart een ouderling van de Geformeerde Gemeente.
De leden van de gemeente zijn bijzonder ontdaan door dit verschrikkelijke nieuws. “We zijn goede godvrezende mensen, maar dit soort gebeurtenissen doen je toch twijfelen, ik word er helemaal naar van” zei predikantsvrouw Gerda Beatrijs de Fries.
Na te hebben vernomen dat de eerste plaats dit jaar is gegaan naar Van Wijk, de Benbaard en het zusje van Van der Ham reageerde de meeste Usquernaren ronduit verontwaardigd. Dusdanig verontwaardigd dat het abactiaat het niet langer verantwoord achtte ter plaatste van de situatie verslag te doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *