Gong vertelt verhalen; overweegt het om dit vaker te doen


Ergens in het jongstleden heeft het Corpsdispuut een berenhol aan de Slotemaker de Bruïneweg tot de tijdelijke Mekka van schrijvend en lezend Nijmegen gemaakt. Om pottenkijkers destijds te voorkomen is ervoor gekozen het nu middels dit medium met de buitenwereld te delen.

Iedereen die wat is binnen de gelederen van de Gong was aanwezig- mits de datum correct was onthouden.  De declamaties werden in een soort adolescente kringgesprekken gedeeld, met een subtiele knipoog naar de 17e -eeuwse Franse salons – voor wie hard genoeg keek. Er waren borrelhappen en kipcorns aanwezig, alsmede een luchtfrituurder en een aantal kratten Heineken.

Zoals gewoonlijk schenen de gongers door hun spitsvondige, knaphandige en verrekte amusante vertellingen. Ook waren er gongers die juist door hun afwezigheid schitterden, doordat zij de aanwezige gongers zo onbedoeld meer dan genoeg aanzet gaven tot vertellen.

‘’ Ik zeg maar zo: de een zijn ziekbed, is de ander zijn premisse voor het opzetten van een begin-middenstuk-kwinkslag-einde- indeling van zijn verhaal met de in achtneming van de opvallende afwezigheid van een dispuutsgenoot in misère ‘’ – aldus niemand op die avond.

Een aantal van de letterkundigheden die op de literaire avond zijn gedeeld, kunt u hier terug vinden.

Vae Soli


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *