Henk de steen blijft aan als Melkhuisvoorspeller EK-duels


NIJMEGEN- Na lang beraad besluit de CAWH (Comissie ter Aanstelling van het Wedstrijdvoorspellende Huisdier) voor het aanhouden van Henk de steen als het wedstrijdvoorspellende huisdier.

De positie van Henk kwam in opspraak nadat hij 24 van de 28 gespeelde wedstrijden foutief voorspelde. S.J.E.U.M.I.G. Hemels – voorzitter van de CAWH tevens Huispraeses-  levert het volgende commentaar: “We hadden op het eerste gezicht niet door dat het functioneren van de steen niet optimaal was maar na de 21ste foute voorspelling begonnen we toch te twijfelen aan zijn kunnen. We wilde geen overhaaste beslissingen nemen, zeker na situaties zoals die van Oobi-Ooobi, de koala uit Leipzig.”

Oobi-Ooobi werd onlangs ontslagen vanwege zijn slechte presteren als voorspellend dier van ‘Die Mannschaft’. “Na een aantal goede gesprekken met Henk heeft het bestuur van de CAWH weer volledig vertrouwen in het functioneren van Henk. Ook zijn laatste voorspelling, 0-0 bij Engeland-Slowakije, bleek goed te zijn.” aldus Hemels.
Verzorger van Henk, Yannic Wevers, is het echter niet eens met de beslissing van de CAWH. “Het is onverantwoordelijk om een dier EK-duels te laten voorspellen. De meeste beesten kunnen die media-aandacht gewoon niet aan. Met name stenen zijn zeer gevoelig voor stress, dat verklaart ook het functioneren van Henk van de afgelopen weken. Stenen in de natuur hebben over het algemeen een stressloos bestaan en zijn niet gewend aan een leven in gevangenschap, laat staan aan het voorspellen van wedstrijden. Dit is aangeleerd gedrag dat zij anders nooit vertonen in hun natuurlijke habitat. Henk moet dus aftreden als wedstrijdvoorspellend huisdier en worden vrijgelaten bij zijn geboorteplek, de cementvelden van Nicaragua”
De steen voorspelt zijn wedstrijden middels een intern socratisch vraaggesprek. Daarbij komt hij op basis van een uitvoerige dialectiek tot de meest basale voetbaleigenschappen van de twee teams. Vragen als: ‘Wat zou Ibrahimovic doen als hij middels een vrije trap een kind kon redden, maar dat ten koste zou gaan van het leven van twee onbekende zedendeliquenten?’ en ‘Hoe goed zou Schweinsteger zich in de 72e minuut uit de voeten kunnen maken in een aporetische discussie met Gareth Bale’ worden door Henk beraadslaagd.

Zijn verzorger kijkt nauwlettend toe en interpreteert vervolgens zijn voorspelling. Henk werd gekozen als wedstrijdvoorspellend huisdier vanwege zijn onafhankelijkheid als steen. Hemels: “Henk is een bijzonder goede kandidaat als voorspeller. Afkomst, politiek en voetbal in het algemeen laten hem volledig koud. Hij laat zich niet beïnvloeden door de media en staat als een rots voor de keuzes die hij maakt; onwrikbaar. Ook zijn eerdere prestaties als voorspeller hebben ertoe geleid dat hij werd aangesteld. Op de vraag of het Nederlandse elftal dit jaar het EK zou halen reageerde hij met een trieste, veelzeggende stilte. We wisten genoeg. ”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *