Culturele opwinding in het Melkhuis


De Gong had de eer en het genoegen om Stukafest 2018 te verwelkomen. Het partycentrum werd van bewoners ontdaan en her en der werd driftig gekuisd. Spinnenraggen, in-de-ijskast-belandde lezingen, en stoffelijke resten van ontzielde knaagdierachtigen werden subiet gesaneerd. En niet tevergeefs: ’s avonds deden ruim 100 bezoekers van Stukafest het Melkhuis aan voor een van de optredens die er plaatsvonden.

Zo fungeerde het Melkhuis andermaal als bakermat van verfijnde elegantie en Hochkultur. En dat geeft de Gonger moed, want de hoogdravende allure van het Melkhuis is aan erosie onderhevig (-de tijden dat er gekookt werd met Schubert of Dvořák hebben plaatsgemaakt voor rapper Boef en abominabele variaties op dat thema). Stukafest@Melkhuis - 7 februari 2018

Cultuur op de Campus was op het Melkhuis aanwezig en gaf met deze reportage een interessant kijkje achter de schermen. D.G. Oldenhof, huispraeses h.t., is verheugd met het resultaat: “Het steekt natuurlijk dat De Gong vanavond niet in het middelpunt van de aandacht staat, het doet mij daarom deugd dat het organisatietalent en de onmiskenbare humor door dit filmpje toch belicht worden”. Laconiek pareert Oldenhof de bruuske suggestie dat er sprake zou zijn van schade aan meubilair van bewoners van het partycentrum: “Kijk, u heeft het over de gesneuvelde kast van Niek, maar u bekijkt het erg defaitistisch. De vergankelijkheid der dingen zijn juist een prachtig onderdeel van de levenscyclus van het Melkhuis: geven, nemen, genomen worden”.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *